PSD acuză implicarea în campania electorală a prefectului de Vaslui. ”Daniel Onofrei a încălcat legea”

0
691




Luni seara, organizația municipală PSD Bârlad a postat fotografii de la o reuniune electorală a Partidului Național Liberal, în comuna Zăpodeni. În imaginea postată pe rețelele sociale, în preajma dr. Nelu Tătaru, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean, este semnalată prezența prefectului județului Vaslui, Daniel Onofrei. 









”Dl. prefect Onofrei a participat duminică, 12 mai, la acțiunile de campanie a PNL Vaslui. Aici apare în foto alături de Nelu Tătaru și de candidatul PNL la primăria Zăpodeni, Florin Ionel.
O fi legală participarea sa la acțiuni politice? Noi credem că este ilegală! ANI ce spune?”, au postat social-democrații vasluieni.
Social-democrații susțin că prefectul județului a încălcat legea 115/19 mai 2015, conform căreia prefecții nu pot participa la acțiunile din campaniile electorale, prezentând și o dovadă în acest sens.
Art. 119 din această lege spune că, cităm, ”Prefecții și subprefecții nu pot candida și nu pot participa la acțiunile din campania electorală, sub sancțiunea demiterii din funcție, decât în situația în care demisionează cu cel puțin 50 de zile înaintea datei alegerilor” (vezi facsimil). 
În replică, Daniel Onofrei susține că nu a participat la acțiunea electorală de la Zăpodeni, ci că a umblat prin județ și s-a oprit la Zăpodeni pentru a-l saluta pe dr. Tătaru. PSD va reclama la Guvern încălcarea legii de către prefectul județului Vaslui, cu participarea sa la acțiuni electorale. (sursă foto: Facebook Organizația Municipală PSD Bârlad)