Șase biserici din Bârlad nu vor mai primi bani, din vina consilierilor locali. Reacția primarului Boroș!

0
257




NEMULȚUMIRE… Primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a anunțat ieri că, urmare a blocajului dictat de o parte din consilierii locali, nu se vor mai putea aloca, potrivit legii, finanțări nerambursabile de la bugetul local pentru susținerea unor activități non-profit de interes local.









Parohiile locale care, încă din luna ianuarie, au depus proiecte pentru obținerea finanțărilor sunt: „Sfinții Trei Ierarhi I”, „Sfinții Trei Ierarhi II”, „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, „Sfântul Dumitru”, „Sfântul Apostol Andrei” și „Sfântul Gheorghe”. Fiecare dintre aceste lăcașuri ar fi primit suma de 25.000 lei, sume solicitate prin proiecte de continuare a lucrărilor de construcție, restaurare sau reabilitare.

„Cu toate că suma totală pentru acordarea unui sprijin financiar nerambursabil a fost prinsă încă de la începul anului în buget, ne-am trezit la ședința de pe 27 august că proiectul a primit cinci voturi împotrivă iar alți șapte consilieri de la PSD s-au abținut, voturi favorabile fiind doar opt, toate acordate de grupul consilierilor PNL. Nu am înțeles logica aceasta de împotrivire la orice, oricum și oriunde, indiferent de momentul în care ne aflăm, atât timp cât bisericile noastre au fost susținute financiar mereu, în funcție de posibilități.

Dar poate pe consilierii care s-au opus îi interesează mai puțin bisericile locale, și mai mult propria imagine. Iată ce imagine și-au făcut!”,

a declarat primarul Dumitru Boroș.