Buget deblocat la Bârlad, consilierii locali s-au trezit la realitate!

0
260




ÎN SFÂRȘIT… Ieri, în ședința extraordinară a Consiliului Local Municipal Bârlad, convocată la solicitarea majorității consilierilor locali, alocările bugetare foarte urgente pentru perioada imediat următoare au fost deblocate.









Proiectul rectificării de buget a primit 21 de voturi favorabile, în forma în care a fost propus de inițiator, cu o singură modificare: fondul de rezervă pe cel de-al IV-lea trimestru nu va mai fi constituit.

„Întrucât consilierii nu pot convoca ședințe când vine vorba de proiecte de buget și mai ales având în vedere urgențele din învățământ și sănătate, am convocat eu această ședință. Nu ne puteam permite să lăsăm bugetul blocat la infinit!

Dar, pentru că am văzut că deja au apărut unele informații eronate despre ce și cum s-a votat, bârlădenii trebuie să știe că proiectul a trecut în forma inițiată de mine cu specificația că nu se va mai constitui fondul de rezervă de 320.000 lei pe trimestrul IV, iar această sumă va rămâne la susținerea activităților culturale, adică 70.000 lei, și la fondul de salarii al Direcției de Asistență Socială, restul de 250.000 lei.

Toți cei 21 de consilieri au votat proiectul în această formă, iar dacă unii consilieri nu au înțeles ce au votat e problema lor. Ședința a fost înregistrată video și o poate urmări oricine”,

a declarat primarul Dumitru Boroș.

Discuțiile pe proiectul rectificării bugetare au au durat mai bine de o oră.