Cea mai periculoasă trecere de pietoni din județul Vaslui. Cine ia măsuri?

0
1116




Odată cu investițiile de milioane de euro de la Statuia lui Ștefan cel Mare, de pe DN 24, s-a pus și problema amenajării unei parcări de autocare și autoturisme, pentru cei care vor să viziteze locul marii bătălii de la Podu Înalt. Dar, s-au întrebat autoritățile, cum vor trece strada cei care opresc în parcarea din fața complexului de la Podu Înalt?









Aproape peste noapte, a apărut o trecere de pietoni, din dreptul parcării și până pe partea cu statuia, fără să se ia în calcul situația de fapt: 90% dintre șoferii care vin spre Vaslui sau pleacă spre Bârlad sau București circulă cu mare viteză în acea zonă, mulți cu peste 90 km/h, deși încalcă legile rutiere, fiind și linie continuă. Dar, cui îi pasă….

Problema este că, în condițiile unui trafic nebunesc, care nu respectă nicio regulă pe porțiunea de drum drept spre și dinspre Băcăoani, va fi o chestiune de timp până ce vom asista la un prim accident grav.

”Oamenii vor fi pe trecere, o mașină va opri să le dea prioritate, iar un isteț care vine din spate va depăși coloana de mașini și se produce nenorocirea… Se întâmplă în sute de locuri din țară, darămite pe un drum aglomerat, cum este traseul Crasna-Vaslui. Poate că măcar în al 12-lea ceas vom reuși să evităm o nenorocire, mai ales că semnele rutiere pentru trecerea de pietoni de la Podu Înalt sunt greu de văzut pentru cei aflați în trafic”, a scris un vasluian, pe un grup de Facebook.