El este omul care va schimba destinul comunei Pogonești! Este susținut de toată organizația județeană ALDE!

0
301




SPERANȚĂ… O întrunire de campanie electorală cu public organizată de Alexandru Curelaru, candidatul ALDE la funcția de primar al comunei Pogonești, s-a transformat dintr-o ședință politică ce părea să fie destul de banală într-un eveniment de anvergură pentru comunitate. Spiritul antreprenorial al tânărului viitor edil a fost transmis comunității și în ochii participanților s-a putut citi speranța că prin implicare și multă muncă se poate schimba fața comunei în viitorul apropiat.









Evenimentul a avut loc în spațiu deschis, pe terasa unei săli de evenimente, și au luat parte peste 80 de locuitori ai comunei, echipa de consilieri locali ai ALDE și liderii județeni ai formațiunii politice care i-a dat girul lui Alex Curelaru pentru candidatură.

Au fost expuse proiectele pentru dezvolatarea comunei, au fost purtate discuții libere, au fost trase concluzii. Practic, în cadrul acestei adunări organizate după primele două săptămâni de campanie electorală s-a putut constata că prin comunicare și dorința de a contribui cu toate forțele la dezvoltarea acestei comunități rurale oamenii ies din amorțeala cu care au fost obișnuiți.

Sunt tineri în comună care doresc să pună umărul la muncă, sunt oameni maturi care s-au săturat să aștepte ca promisiunile electorale ale foștilor primari să fie puse în practică, sunt bătrâni care își doresc de o viață să trăiască într-o comună curată, cu străzi asfaltate.

Mândria de a trăi într-un sat răzășesc pălește atunci când colbul le acoperă casa de câte ori trece un tractor pe uliță, când ciubotele se îngroapă în glod după prima ploaie și când scot bani grei din buzunar ca să-și poată trimite copiii să facă liceul la Bârlad.

“Am purtat discuții cu mai mulți candidați la Primăria Pogonești cu mult timp înainte de campania electorală și le-am propus să ne unim pentru a reuși împreună să facem ceva frumos. Nu țineam să candidez eu, eram dispus să pun umărul să ajut pe toată lumea. Dar cum nu am găsit înțelegere, am decis să plec singur pe acest drum. Am reușit cu greu să găsesc oamenii potriviți pentru a candida pentru CL, a fost și mai greu să-i fac să accepte.

Cert e că acum suntem o echipă puternică, sunt profesioniști în diferite domenii de activitate și am convingerea că împreună vom reuși să facem tot ceea ce alții doar au promis. Eu nu spun că nu s-au întâmplat și lucruri bune în Pogonești, avem tradițiile populare atât de frumos păstrate, avem ansamblu folcloric. Dar nu văd unde e munca foștilor primari.

E suficient să ne uităm cât s-au schimbat comunele din jur ca să ne dăm seama unde au fost primari care au muncit și comune precum Pogoneștiul unde au fost primari care așteptau să facă vechime pentru a ieși la pensie“,

a spus Alex Curelaru la începutul discursului.

Proiectele pe care Curelaru și le-a propus să le realizeze în cei patru ani de mandat sunt ambițioase:

  • asfaltarea drumurilor comunale și cele de acces către satele Belcești și Polocin,
  • pietruirea ulițelor și amenajare de rigole betonate,
  • lucrări de reparații la Biserica din Pogonești,
  • reabilitarea vechii cișmele din sat (veche de 125 de ani)
  • forarea unui puț colector pentru a alimenta gospodăriile comunei,
  • extindere rețea apă și rețea de iluminat stradal,
  • înființarea unui parc de jocacă în Polocin,
  • montare mobilier stradal,
  • amenajarea dispensar medical și cabinet stomatologic,
  • cosultanță gratuită pentru fermieri în vederea accesării de fonduri europene,
  • asigurarea de tablete școlarilor,
  • wi-fi gratuit în zonele centrale ale celor trei sate din comună
  • transparență decizională.

“Sunt un om deschis și comunicativ. Chiar vreau să mă țin de cuvânt și știu că voi trage de toate ușile, voi apela la toți factorii decizionali, voi face tot ce-mi stă în putere să pot ieși cu fruntea sus prin sat știind că am realizat ceva, nu că am aruncat vorbe-n vânt și promisiuni deșarte.

Mă bazez pe comunicare și sunt deschis să accept orice idee, orice proiect nou. De aceea voi face publice toate deciziile, voi explica cum este cheltuit fiecare bănut, ședințele de Consiliu Local vor putea fi văzute live pe internet de toți locuitorii“,

a mai spus Curelaru.

Vorbele acestuia au căpătat greutate atunci când și lidelii ALDE prezenți la eveniment au confrmat că au decis să-l sprijine în acest demers deoarece a dovedit în cursul anilor că este un om întreprinzător, care știe să se țină de cuvânt și să-i înțeleagă pe oamenii aflați în dificultate.

Dan Marian, candidat ALDE la Consiliul Județean Vaslui, Daniel Olteanu, candidat pentru funcția de primar al Bârladului, prof. Corneliu Pleșu, candidat pentru Consiliul Local Bârlad, au susținut pe rând discursuri prin care au explicat oamenilor prezenți de ce Alex Curelaru ar fi primarul potrivit. Și argumentele nu au fost puține.

La dezbatere a fost prezentă întreaga echipă de consilieri locali ce candidează pe listele ALDE: Iordache Mirela-Crina, Șerban Sorin-Iulian, Matei Mihai, Păvălescu Cristina, Nechita Costel, Andrei Ionel, Zaharia Ștefan, Ion Bucur, Vasile Șerban, Damian Apostu, Maria Tudor, Ionuț Dobrea și Valentin Neațu.

Acest material a fost comandat de Partidul Alianța Liberalilor și Democraților – ALDE. Cod unic de identificare mandatar financiar coordonator: 21200063.