Profesorul Cuzincu, un simbol al Vasluiului, s-a stins din viață. Va fi îngropat marți!

0
750




SEVER ȘI CORECT… „Dacă nu înveți chimia, o să bărbieriți cartofii, să scoateți amidonul!”. Era una dintre expresiile care au făcut că prof. Gheorghe Cuzincu să fie unul dintre cei mai de temut profesori din oraș prin anii ’90. Din păcate, profesorul Cuzincu ne-a părăsit, după ce, în ultimii ani, a fost o prezență discretă în viața Vasluiului.









Conform unor surse apropiate familiei, Gheorghe Cuzincu s-a stins din viață, la vârsta de 78 de ani. A fost unul dintre cei mai cunoscuți profesori din Vaslui, predând zeci de ani Chimia la liceul „Mihail Kogălniceanu”. A avut o viață interesantă, dar și grea, și a reușit să-și găsească echilibrul și armonia prin practica yoga.

Într-un interviu din urmă cu 13 ani, prof. Cuzincu era întrebat: „Ce-ați vrea să le spuneți foștilor elevi?”

Răspunsul său, simplu și frumos: „Să se trezească la realitate. De fapt, nu asta este realitatea, e o iluzie. Toate-s trecătoare. Să se poarte frumos la locul de muncă și să aibă grijă de evoluția spirituală. Dacă Dumnezeu nu e pe primul loc în viața lor, înseamnă că nu mai este. Eu regret că nu am știut lucrurile astea din copilărie”.

Dumnezeu să-l ierte!