Transportatorii vasluieni se pregătesc de proteste! Blocaje la transportul gratuit al elevilor din județ!

0
242




NEMULȚUMIRI… Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) anunță că transportatorii de mărfuri se pregătesc de proteste de amploare generate de impozitarea diurnei ca venit salarial.









„Contrar celor discutate cu reprezentanții Guvernului la întâlnirea organizată cu patronatele din transporturi, în urmă cu două săptămâni, clarificarea aspectelor ce țin de interpretarea eronată a unor definiții din legislația în materie, a fost brusc uitată de către Ministrul Finanțelor. Controalele ANAF pe aceasta temă, sunt în plină desfășurare, iar abuzurile legate de interpretări, se amplifică de la o zi la alta”,

anunță FORT.

Alte subiecte care nemulțumesc transportatorii din județul Vaslui vor fi puse pe tapet, în cadrul protestelor.

„Transportul gratuit al elevilor este blocat de birocrație și legislație haotică. Ramâne aceeași veșnică întrebare: Cine plătește?

Transportul ilicit de persoane zburdă în continuare prin frontiere, fără ca cei platiți din bani publici, pentru a aplica legea, să iși facă datoria. Asigurările venite de la Domnul Ministru Vela au rămas “în aer”.

În continuare, firmele cu intârzieri la plata datoriilor către stat nu beneficiază de sprijinul de 41,5 % pentru angajații pe care i-au reincadrat în activitate, contrar discuțiilor dintre guvern și reprezentanții patronatelor din transporturi.

Din cauza raportului corpului de control al Ministrului Transporturilor pe tema examinărilor personalului din transporturi ce concură la siguranța rutieră, obținerea și reînoirea atestatelor profesionale, nu se mai poate face din cauza refuzului angajatilor MT de a mai participa la examene”,

mai anunță transportatorii.