Ne-am lăudat prea devreme, cu școlile verzi și galbene! Avem primele patru cazuri de Covid 19 în licee!

0
492




AM ÎNCEPUT CU STÂNGUL… Ieri dimineață, alertată, conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui a anunțat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, trimițând propunerile a cinci consilii de administrație ale unor unități de învățământ din județ în vederea aprobării suspendării cursurilor școlare organizate în modalitatea „față în față”.









În urma analizei, CJSU a aprobat suspendarea cursurilor în patru clase, din trei unități de învățământ. Este vorba de Liceul ”Ștefan Procopiu”, unde la clasa XII E a fost confirmat un caz de coronavirus, Școala Profesională Specială „Sf. Ecaterina”, din Huși, clasa IX C – un caz, și Colegiu Național „Gheorghe Roșca Codreanu”, două clase, cu câte un caz.

Cursurile „față în față” se întrerup pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 septembrie.

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile celor trei unități de învățământ vor dispune realizarea următoarelor activități obligatorii:

  • a) curățenia și aerisirea claselor/ sălilor;
  • b) dezinfecția curentă și terminală a spațiilor celor 3 unități de învățământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete;
  • c) pe perioada celor 14 zile de suspendare, toți contacții direcți din cadrul unităților de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați/ carantinați la domiciliu.

Adică, părinții și frații cazurilor confirmate vor fi trecuți în izolare pentru 14 zile.