Conducerea DSVSA Vaslui a scăpat pesta porcină africană de sub control. Un nou focar, la Siliștea!

0
304




ALERTĂ MAXIMĂ… Pare că se înmulțesc focarele de pestă porcină africană, în timpul noii conduceri a DSVSA Vaslui. Ieri, șefii Direcției Sanitar Veterinare au cerut convocarea Centrului Local de Combatere al Bolilor (CLCB), pentru un plan de măsuri în caz de confirmare la un nou caz de pestă porcină africană (PPA) la mistreț.









Pe 21 septembrie, Laboratorul Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor Iași a confirmat, prin buletin de analiză, un caz de pestă porcină africană la un porc mistreț, de pe raza Fondului de Vânătoare 47 Siliștea, aparținând de Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Vaslui. Porcul a fost împușcat, fiind în agonie.

„Facem apel pe această cale la cetățeni, crescătorii de porcine, să anunțe de urgență medicul veterinar în situația în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor.

Anunțarea imediată a oricărui caz de îmbolnăvire sau moarte în rândul porcinelor, reprezintă un avantaj în controlul și eradicarea bolii. Animalele moarte sau ucise ca urmare a pestei porcine africane vor fi despăgubite conform H.G. 1214/ 2009″,

a anunțat Prefectura Vaslui, în cursul zilei de ieri.