Cum se fabrică un filmuleț în campanie, pentru a mânji un candidat. Scandalul de la Stănilești!

0
337




CEVA DE NOAPTEA MINȚII… Găbișor Tofan, principalul contracandidat al primarului de Stănilești, Liviu Zaharia, este în centrul unui scandal fabricat de edilul încă în activitate, fiind acuzat că ar fi dat de băut unor cetățeni în campanie, pentru a-l vota. Presa locală a prezentat ieri așa-zise „filmări explozive”, în realitate niște povești de doi bani, înregistrate de primarul Zaharia, cu ajutorul unui consătean, Crețu, spun localnicii, menite să-l mânjească pe Tofan și să-i facă un dosar penal care se va închide fără vreun vinovat.









Tofan însuși spune că filmarea este o făcătură, iar evenimentul nu a avut loc, ceea ce-l pune pe primarul Zaharia într-o postură penibilă. Atât de disperat să fie primarul că pierde, încât să lanseze astfel de minciuni?, se întreabă localnicii.

„Este o minciună! Tot ceea ce a făcut acest contracandidat al meu a fost să-l înregistreze pe un bătrân, probabil de Ziua Satului, în 6 septembrie. Bătrânul le-a spus ceea ce a dorit primarul, sunt înregistrări la Poliție cu declarația reală a acestui cetățean. Omul spune că nu a știut ce îl întreabă primarul, dar a spus că este adevărat, de teamă.

Nu am dat de băut nimănui, este o minciună lansată de un contracandidat care se teme că pierde alegerile și nu știe ce să mai inventeze.

Pe la începutul lunii august, am ajuns în satul Chersăcosu și băieții din echipa de fotbal a satului erau la un bar, unde eram și eu, discutam cu patronul. M-am gândit că le este sete, dar nu le-am spus eu nimic. NU era campanie electorală, atunci! Unul dintre băieți îmi spune: „Iacă, stăm aici, pe uscat”. Zic prietenului meu cu magazinul: „Dă-le câte o bere la toți, au alergat destul”. Când să plec, cel care îmi spusese că stau pe uscat mă strigă: „Mai sunt aici trei băieți. Le dați și lor câte o bere?”. „Dă-le și celor trei câte o bere”, am spus. Nu am stat, am plecat după aceea. Asta a fost tot. Nu am dat de băut la nimeni în campanie, însă mintea înfierbântată a lui Zaharia nu știe ce minciuni să mai inventeze”,

spune Tofan.

Acesta mai spune că una dintre persoanele chemate la Poliție pentru declarații a fost ținută jumătate de oră în picioare, cât polițistul a scris declarația, după care a fost pus să semneze, fără să știe ce scria acolo. De altfel, în istețimea lui, polițistul scrie într-una din declarații, pentru a-l înfunda pe Tofan, că „incidentul s-a petrecut între 10 august și 6 septembrie, Ziua Satului”. Ce Poliție e asta? Cum să inventezi bazaconii, pe care tu însuți, ca primar, mergi să le filmezi, mai ales că se aude vocea lui Zaharia pe înregistrări? Cât de penibil să fii, încât să prezinți exploziv un eveniment care nici măcar nu s-a petrecut? Ceva e putred la Stănilești, e clar.