Recomandările ministrului Sănătății, pentru ziua votului: „Respectați distanțarea socială, purtați mască!”

0
274




DECIZII… Nelu Tătaru a făcut publice, sâmbătă seara, informațiile legate de cei care vor să meargă să își exprime opțiunea de vot, în cursul de duminică. Este vorba despre măsuri de protecție care ar trebui respectate de către toata lumea care va intra în acest zone special amenajate pentru a se vota.









Chirurgul hușean spune că oamenii trebuie să poarte în mod obligatoriu măști de protecție, când intră în secțiile de votare, si să se dezinfecteze, recomandându-se păstrarea distanței sociale, distanțarea inclusiv la cozi, la ieșirea din secții, si nu numai, plus grija în momentul identificării.

“Nu e un an obișnuit. O spuneam încă din martie. Nu am avut sărbători pascale la fel, 1 mai, Rusalii, examen de evaluare sau de bacalaureat la fel, an școlar la fel, concedii la fel, deși unii au încercat să-l facă la fel ca în anii trecuți.

Avem o lună septembrie total diferită de ceilalți ani, un început de an școlar total diferit, și niște alegeri total diferite, după cum a fost și o campanie electorală diferită.

Rămân principalele precauții: portul măștii, distanțarea, dezinfectarea la intrarea în secție, distanțarea la ieșirea din secțiile de vot, traseul cât mai scurt către cabina de vot și către urnele unde se depun buletinele de vot.

La fel, existența unor persoane care prezintă simptome respiratorii sau febră, traseul cel mai scurt către o urnă sau o cabină de vot care din acel moment vor deveni dedicate pentru cei cu simptomatologie respiratorie sau febră, prioritizarea acestor pacienți, precum și prioritizarea alegătorilor peste vârsta de 65 de ani”,

spune ministrul Sănătății.