În sfârșit! Se reface covorul asfaltic pe DJ 159 A, între Pungești și Gârceni!

0
366




AJUTOR… Să circuli de la Pungești spre Gârceni devenise o aventură, în ultimii ani, după ce drumul județean de legătură se avariase destul de grav. Asfaltul crăpase în multe locuri, erau găuri mari, se ajunsese chiar și la stratul de pietriș. Consiliul Județean Vaslui a anunțat, prin președintele Dumitru Buzatu, că acest drum va intra la reparații și modernizări, iar acum chiar se întâmplă.









La finele lunii iunie, comuna Gârceni a fost lovită de o cădere imensă de precipitații, astfel că drumul județean a fost afectat aproape în totalitate.

”Niciodată, dar absolut niciodată, comuna Gârceni nu a văzut atâta apă. Curgea din cer, ore întregi! Bătrânii comunei spun că nu au văzut în viața lor atâta apă într-un timp atât de scurt. Era ca un coșmar, credeam că vom fi înghițiți de ape.

Au ajuns șuvoaiele la 3 metri înălțime, de asta au mutat și mașinile din loc și le-au cărat de parcă erau niște copăcei. Sunt 10-12 case în care a intrat apa, cea mai afectată este casa mea. Mi-a intrat apă în magazin, în cabinet, aparatura electronică este distrusă, s-a produs și un scurtcircuit. Au fost clipe de coșmar, când vedeam că apa are câțiva metri și acoperise părculețul copiilor, din fața primăriei”,

spunea primarul Scutelnicu, care ne-a dus să vedem drumurile distruse, inclusiv drumul județean spre mănăstirea Mălinești.

Acum, se lucrează de zor pentru reabilitarea și turnarea de covor asfaltic pe tronsonul de DJ 159 A și E, Pungești-Gârceni-Mănăstirea Mălinești.

Acest tronson de drum a fost avariat serios în urma ploilor înregistrate în luna iunie 2020, porțiuni întregi fiind afectate de inundații.

„În scurt timp, locuitorii din această zonă a județului vor avea un drum modern, lucrările fiind în grafic”, anunță conducerea CJ Vaslui.