Ultimatum către dascălii vasluieni: „Predați online sau ieșiți din învățământ!”

0
478




NEMULȚUMIRI… Profesorii care refuză să predea online „nu mai au ce căuta” în sistemul de educație, spune premierul Ludovic Orban, care subliniază că dascălii au obligația să se adapteze la orice situație. Orban susține că această creștere a numărului de cazuri Covid din ultimele săptămâni nu poate fi pusă pe începerea anului școlar.









„Nu pot accepta ideea că există cadre didactice care refuză să își exercite profesia și chiar misiunea. Un profesor care nu face lecții online acolo unde este necesară organizarea acestor lecții online, dacă din zece ore face numai șase ore, patru ore, nu mai trebuie plătit, este simplu.

Iar, dacă, refuză să predea online, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta în sistemul de educație, pentru că un profesor are obligația să se adapteze la orice situație. Job-ul lui este să transmită informații, cunoștințele de la materia respectivă și, în mod evident, și multe alte valori, principii, să fie un model, dar are obligația să se adapteze la modalitatea de transmitere a acestor cunoștințe.

Să fim cinstiți, online-ul este deja un lucru care există în viața noastră. Toți avem, cei mai mulți conturi de Facebook, știm ce înseamnă live-uri, cum să nu poți să te adaptezi să predai online”,

afirmă premierul.

În opinia sa, este prematur să se spună că a crescut numărul de cazuri de infectare cu noul coronavirus din cauza începerii școlii.

„Este prematur să stabilim că a crescut numărul de cazuri, pentru că nu știm dacă a crescut numărul de cazuri și doi – nu știm dacă a crescut din cauza începerii activității școlare, pentru că este posibil ca, în prima săptămână sau în primele zece zile, foarte multe cazuri să fi apărut datorită vacanțelor și copiii să se fi îmbolnăvit sau cadrele didactice să se fi îmbolnăvit înainte de începerea școlii și să se manifeste boala după începerea școlii”,

a afirmat Orban.

La începutul lunii septembrie, Inspectoratul Școlar Vaslui anunța că se caută profesori voluntari, care să devină realizatori de televiziune la primul canal TV din țară, dedicat exclusiv școlii.

Emisia va fi online, iar programul va cuprinde lecții filmate, dezbateri sau filme cu caracter educativ adresat elevilor și cadrelor didactice din județ.