Condamnat la 12 ani de pușcărie, a fost reținut la Vama Albița!

0
238




VIGILENȚI… Polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albița au depistat și reținut un cetățean din Republica Moldova, căutat de autoritățile române, pentru a executa o pedeapsă privativă de libertate. Infractorul a fost condus la penitenciarul Iași, pentru a-și ispăși pedeapsa.









Miercuri dimineață, în jurul orei 3.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a ieși din țară, ca pasager într-un autocar, ce efectua cursa regulată pe ruta București-Chișinău, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 25 de ani.

„La controlul de frontieră, colegii noștri au constatat că pe numele tânărului era o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare și predare sau extrădare emis de autoritățile din România, la data de 25 septembrie 2020, acesta având de executat o pedeapsă privativă de libertate de 12 ani pentru săvârșirea de infracțiuni contra proprietății”,

a declarat subcomisar Irina Mirică, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui.

Tânărul a fost predat unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigații Criminale a I.P.J. Vaslui, fiind dus la Penitenciarul Iași, pentru a-și ispăși pedeapsa.