Apel disperat pentru ajutorarea unei familii cu 5 copii

0
331




Asociația Solidar a făcut public un apel primit de la o învățătoare din Vaslui, care cere ajutorul comunității, în cazul unui copil fără posibilități materiale.









Învățătoarea Anca Flavia Roșu cunoaște bine c cazul un copilaș bun la învățătură dar care trăiește în lipsuri materiale!

Iată apelul cadrului didactic:

„Într-o stare de urgență, care sperăm că se apropie de sfârșit, mă încearcă un sentiment de neputință în a ajuta o mamă cu 5 copii care trăiesc într-o casă în care plouă. Mama e depășită de situație, nu mai găsește soluții să le ofere copilașilor un loc uscat în care să încapă toți. E adevărat că în curtea lor se pot vedea cu ușurință paleți cu bolțari pentru construcția unei căsuțe cu o cameră, o bucătărie, o baie în care să poată locui normal această familie, dar nu e deajuns pentru a fi construită căsuța. Mai e nevoie de multe materiale.

Sunt învățătoarea celui de-al doilea copil al femeii. Are un telefon cu butoane, depășit, foarte vechi. Nu poate să îl pună la dispoziția celor 2 copii de școală, pentru învățarea online. Consideră că prioritar este să le asigure hrana zilnică, materiale de igienă și alte cheltuieli la limita existenței.

Ce e paradoxal, elevul din clasa pe care o coordonez eu rezolvă zilnic pagini întregi cu exerciții la matematică, foi nenumărate cu dictări, transcrieri, copieri din manual, citește foarte bine la prima vedere, fiind doar în clasa I deja. Trece o prietenă de-a mamei o dată pe săptămână pe la ei și îmi trimite fotografii cu tot ceea ce lucrează băiețelul. Este și un pasionat de a colora, picta diverse fișe!

E trist băiețelul pentru că o vede pe mama sa îngrijorată, supărată, chiar dacă aceasta încearcă să nu plângă în prezența lor, dar nu poate ascunde durerea de stomac pe care o suportă zilnic, sperând că îi va trece. Bănuiește că e de la stres, de la îngrijorări, dar poate fi și de la alimentația precară.

Apelul meu este către cei de bună credință care ar putea să îi pună la dispoziție un spațiu convenabil de locuit, poate o rulotă, un container care poate fi amenajat și mai sigur decât căsuța care stă să se dărâme pe ei.

Cei 2 copii, care sunt de vârste școlare ar avea nevoie de câte un telefon/tabletă cu internet plătit bineînțeles”.

Asociația Solidar a lansat deja o campanie pentru Dragoș: “Cei care doresc să ajute ne pot contacta la mobil: 0753342654 sau email: office.solidar@gmail.com

Desenele lui Dragoș