S-au reluat cursurile la clasele afectate de Covid, la LMK și „Ion Mincu”. Alte 10 unități școlare își închid porțile! (LISTA)

0
533
Liceul Mihail Kpgălniceanu, Vaslui




MĂSURI… Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a informat Prefectura și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ieri dimineață, cu privire la propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ din județ, în vederea aprobării reluării cursurilor prin trecerea de la scenariul 3 la scenariul 2, pentru un număr de 12 clase din 4 unități școlare, avizate de Direcția de Sănătate Publică Vaslui și de Inspectoratul școlar Județean Vaslui. Astfel, s-au reluat cursurile la clasele de la LMK, Liceul „Ion Mincu”, Școala Mihail Sadoveanu și grădinița cu program prelungit nr. 3, începând cu 12 octombrie.









Pentru alte trei unități școlare – Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Elisabeta Polihroniade” Vaslui, Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Constantin Pufan” Vaslui și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Laza – s-a decis trecerea de la scenariul galben la cel verde.

Din păcate, din cauza situațiilor de îmbolnăvire în mai multe școli, CJSU a decis suspendarea cursurilor școlare organizate în scenariul nr. 1 și 2 în 58 de clase din 10 unități de învățământ, în contextul confirmării unor cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 12 octombrie.

LISTA

În perioada de suspendare a cursurilor, conducerile celor 10 unități de învățământ vor dispune realizarea următoarelor activități obligatorii:

  • a) curățenia și aerisirea claselor/ sălilor;
  • b) dezinfecția curentă și terminală a spațiilor celor 10 unități de învățământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete;
  • c) pe perioada celor 14 zile de suspendare toți contacții direcți din cadrul unităților de învățământ ai cazurilor confirmate vor fi izolați/carantinați la domiciliu.