Credincioșii din Vaslui au ajuns ACUM la baldachinul Cuvioasei Parascheva: „Ne-au cerut buletinele, dar era ceva de formă”

0
515




GEST EXTREM… Câteva mii de credincioși cărora li se interzise accesul la baldachinul Cuvioasei Parascheva au fost lăsați să intre în perimetrul special amenajat, în această seară.









Miercuri după-amiază, aproape 3.000 de credincioși se aflau la coadă ca să se închine.

Decizia a venit după ce, în special astăzi, în fața Catedralei Mitropolitane a fost scandal. Oamenii s-au certat cu jandarmii care nu i-au lăsat să intre în biserică și să se roage la moaște.

Pelerinii s-au plâns că au venit degeaba de la sute de kilometri distanță și le-au cerut jandarmilor să le arate legea care le interzice accesul în biserică.

„Nu a fost nicio problemă. Când am ajuns în fața echipelor de jandarmi, mi s-a spus: „Arătați buletinul”. Credem că mă vor respinge, pentru că sunt din Vaslui. Nici nu s-au uitat la buletin, au spus să merg.

Era o femeie care aproape că striga la jandarmi să o lase să se închine, pentru că nu are buletin de Iași. I-au spus jandarmii doar să arate buletinul, nu a fost niciun incident.

Era ceva de formă, să arăți buletinul, te lăsau să treci. Când am ajuns, coada era undeva jos la benzinăria Petrom, de la vale de Mitropolie.

Am stat cam 2 ore, oamenii purtau măști cu toții, distanțare socială, nu a fost absolut nicio problemă. Corect, foarte corect totul, plus că mergeai printr-un labirint de garduri, ca să ajungi la Cuvioasă. La coadă mai sunt sute de vasluieni”,

a spus un credincios vasluian, care ne-a trimis poze de la fața locului.