Cel mai iubit primar din istoria Vasluiului a primit, ieri, mandatul! Cine vor fi viceprimarii săi?

0
1252




UN PRIMAR DE ZECE!… Vasile Pavăl este, fără îndoială, cel mai iubit și mai votat primar din istoria Vasluiului. În pofida unui vot clar anti-PSD care s-a manifestat și la aceste alegeri, edilul reședinței de județ a fost reconfirmat de 62% dintre alegătorii vasluieni. Nu va avea viață ușoară în Consiliul Local, câtă vreme PNL și USR dețin majoritatea, cu 12 mandate, în timp ce PSD și ALDE au doar 11 mandate.









Ieri, edilul Vasluiului a primit mandatul de la Judecătoria Vaslui, fiind validat pentru încă patru ani în fruntea primăriei Vaslui. Urmează patru ani de investiții, patru ani foarte dificili, atât din punct de vedere economic, cât și politic. Îi va pune bețe în roate majoritatea PNL-USR, ca o răzbunare a faptului că în mandatul trecut în CL Vaslui erau 17 mandate pentru PSD-ALDE și doar 4 pentru PNL? Cum se vor comporta noii consilieri USR?

Sunt doar câteva dintre întrebările care planează în jurul primăriei, în aceste zile. Și, mai ales, cu cine va lucra Pavăl timp de 4 ani, pe funcțiile de viceprimari? În câteva zile, vom afla ce se va petrece în primăria Vaslui în următorii patru ani. Pavăl dorește ca validarea acestui mandat să se facă în sala de ședințe a Consiliului Județean, respectând normele de siguranță socială.

Analiză: De ce nu a mai fost votat PSD în Consiliul Local?

Vorbind de Consiliul Local Vaslui, trebuie să remarcăm scăderea evidentă de procente a PSD, partid care spulbera totul în oraș, în 2016. De ce nu au mai votat vasluienii lista PSD de consilieri locali? Am întrebat mai multe persoane din oraș, iar răspunsurile lor arată ce s-a petrecut, de fapt.

„Timp de patru ani, în Consiliul Local a fost o continuă miștocăreală la adresa consilierilor de la PNL, câțiva indivizi care văd că au ajuns iar consilieri s-au ținut numai de glume și ironii. De asta nu am votat lista PSD”.

„Cine sunt și ce au făcut cei doi viceprimari (Dragoș Cazacu și Daniel Neacșu, n.r.)? Nimic. Marius Arcăleanu a fost mai prezent în problemele Aquavas, decât cei doi viceprimari. Nu am uitat când dl. primar a fost plecat în concediu și, fiind zăpadă mare, cei doi viceprimari nu au fost în stare de nimic. Dragoș Cazacu s-a evidențiat doar când a luat cravată și a mers la Casa de Cultură, la balurile bobocilor”.

„Mereu aceleași nume pe lista PSD. Ce merite are doamna Vârlan, de este pe listă mereu în Consiliul Local? Ce merite are dl. Prișan, în afară de faptul că deține un magazin în Rediu? Alți tineri avocați și ingineri, care au devenit nelipsiți de pe listele PSD, ce au făcut pentru oraș? De asta nu i-am votat. Dacă erau nume noi…”.

„Doi viceprimari care au stat mai mult prin birouri, nu i-a văzut nimeni prin oraș. Acum, pentru ce să-i mai votăm?”.