Vasluian cu permis de Congo, implicat în mafia permiselor false de la Ploiești!

0
459




INCREDIBIL… Caz scandalos anchetat de procurorii DIICOT Ploiești. Un cetățean din Vaslui, alături de un „contact” din Negrești, sunt anchetați pentru modul în care un permis de conducere falsificat, originar din Congo, s-a „plimbat” prin județ.









Conform unor surse din anchetă, vasluianul s-ar fi prezentat pentru preschimbarea permisului congolez, la Serviciul de Permise și Înmatriculări Auto, motivând că lucrează pe o sondă petrolieră în acea țară și că s-a retras acasă, la Vaslui. Polițiștii de la Permise Auto au luat legătura cu Ambasada Republicii Congo în România, instituție care a confirmat că actul este valabil. În realitate, cu complicitatea unor indivizi din țara africană, permisele erau falsificate în această țară, foarte atent lucrate, după care erau trimise „solicitanților” din România, pentru câteva mii de euro. Acum, atât vasluianul, cât și persoana din Negrești care l-a pus în legătură cu rețeaua de falsificatori vor trebui să răspundă pentru faptele lor.

Reamintim că, marți, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Ploiești au efectuat un număr de 41 de percheziții domiciliare, pe raza a 19 județe și a municipiului București, inclusiv în județul Vaslui, la locuințele unor persoane suspectate de săvârșirea infracțiunilor de aderare la un grup infracțional organizat, instigare la fals intelectual, participație improprie la fals intelectual, dare de mită, instigare la dare de mită, participație improprie la acces ilegal la un sistem informatic, participație improprie la fals informatic, uz de fals și complicitate la uz de fals.

În cauză, s-a reținut faptul că o parte dintre membrii grupului infracțional organizat se ocupau de intermedierea obținerii permiselor de conducere eliberate, fără îndeplinirea condițiilor legale, pe numele unor cetățeni români, de autoritățile competente dintr-o țară africană, iar o altă parte derulau activități de recrutare a persoanelor, cetățeni români, interesați de obținerea frauduloasă a unor asemenea înscrisuri.

Prin aceste manopere dolosive, cetățeni români care nu aveau competențele necesare pentru a dobândi în mod legal, pe teritoriul României, dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, au obținut permis de conducere pentru diverse categorii, inclusiv C, D sau E.