REVOLTĂTOR! A devenit comuna Boțești focar de Covid 19 din cauza alegerilor locale?

0
284




SCANDALOS… Mii de vasluieni au rămas blocați, vineri după-amiază, atunci când s-a anunțat faptul că în două municipii și comuna Boțești se închid toate cârciumile, iar masca devine obligatorie pe străzi. Firesc, prima întrebare care a ajuns pe buzele tuturor: de ce Boțești? Ce s-a putut petrece în acea comună de 2.000 de suflete, încât să se ajungă la un coeficient de aproape 3 la mia de locuitori?









Ieri după-amiază, am primit un posibil răspuns, care ar trebui să alerteze autoritățile județene. Un dascăl cu vechime din comună acuză, deschis!, modul în care primăria a organizat alegerile locale în sediul școlii, după care un copil de clasa I s-a îmbolnăvit, imediat ce elevii au revenit în școală!

„Bună ziua! Sunt învățătorul Manolache Vasile, din localitatea Gugești, com. Boțești, jud. Vaslui, cu gradul didactic I, de 25 de ani.

Vă fac cunoscut că, înainte de votare, am trimis principalelor instituții angrenate în activitatea electorală solicitarea de a nu se face secție de votare în școala gimnazială Alexandru Obreja, din Gugești, deoarece punem la îndoială securitatea copiilor școlii.

Mai mult, alături de școală, renovat și modernizat cu fonduri europene, care nu funcționează și era un loc propice este Căminul cultural din loc. Gugești, unde se puteau desfășura cu succes alegerile locale.

Însă cei care au organizat alegerile locale, adică primarul Pantea Adrian și acoliții săi, au preferat să facă secție de votare în școala Gimnazială „Alexandru Obreja” Gugesti, punând în pericol securitatea copiilor.

Au apărut primele rezultate: copil de clasa I, unde sunt învățător la clasă, confirmat cu coronavirus, mama fetiței, bunicul de pe partea maternă, bunica de pe parte paternă și, probabil, o parte dintre colegii ei și posibil și cadre didactice.

Deocamdată nu am cunoștință de o anchetă epidemiologică și despre cine poate fi responsabil”, spune, cu tristețe și revoltă în glas, cadrul didactic.

Dacă lucrurile stau așa, iar copilul și toată familia s-a îmbolnăvit din cauza încăpățânării autorităților de a face secție de votare în școală, cineva trebuie să răspundă.