Capela din Vaslui, în care Dumnezeu are grijă de sufletele copiilor abandonați! Zeci de bebeluși au trecut pe aici!

0
348




GEST CREȘTINESC… În fiecare vineri, după fiecare slujbă, părintele Petru Damian săvârșește taina Sfântului Botez pentru copiii din centrele de plasament, cât și pentru nou-născuții care pleacă în plasament familial. Sunt și femei care stau în centrele DGASPC Vaslui și vin aici, la capelă, pentru a-și boteza copiii, după naștere.









Este un gest extraordinar de bunătate și omenie din partea părintelui Damian, cel care și-a înțeles de mult timp menirea sa ca păstor al sufletelor părăsite și necăjite.

„Am botezat foarte mulți copii din sistemul Protecției Copilului, pentru că această capelă este destinată beneficiarilor de asistență socială din centre, dar și angajaților, celor care au contribuit la construcția locașului.

Sunt conștient de misiunea mea, de a săvârși Taina Botezului pentru acești copii care vor crește în afara familiilor lor naturale, pentru că Dumnezeu este deasupra noastră și ne veghează la tot ce facem.

Acest sfânt locaș este o nouă punte între pământ și cer. El are și o vocație specială, fiind construit lângă o instituție care se ocupă de cel mai sensibil segment al societății.

Prin prezența aici a acestui sfânt locaș, nădăjduim că lucrarea celor ce ostenesc în acest așezământ va fi cu mai mult spor și cu mai multe împliniri”,

recunoaște preotul Damian.

Pe lângă activitatea juridică și administrativă a părintelui în cadrul instituției, acesta și-a mai asumat o sarcină dificilă. Preotul Damian și-ar dori să înființeze un cor format din copiii proveniți din sistemul de asistență socială și maternală.