Se anunță mare scandal în Poliție. Document incendiar, cu sporuri pentru polițiștii locali!

0
386




NEBUNIE… Circulă pe rețelele de socializare un document cu adevărat exploziv, care va crea multe tensiuni între Poliția Locală și structurile Ministerului de Interne. Este vorba de o lege care completează art. 7, din OUG 43/2020, pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene.









Concret, se specifică în documentul de pe rețelele de socializare, cu antetul Parlamentului României, că „se aprobă acordarea unui stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei pe lună, pentru funcționarii publici cu funcție specifică de polițist local din cadrul Poliției Locale, și a 1.000 lei pe lună pentru funcționarii publici cu funcții generale și personal contractual din cadrul Poliției Locale, pe perioada stării de urgență și a stării de alertă, din fondul de salarii al unității angajatoare”.

Se mai prevede în acest document că „Stimulentul de risc nu se cuprinde în baza lunară de calcul a contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv contribuției asiguratorii pentru muncă”.

„Suntem nebuni cu toții? Dai stimulente doar la Poliția Locală? Dar, noi, polițiștii și jandarmii, nu suntem cu ei pe teren?”, se întreabă mai mulți angajați MAI din județul Vaslui, după ce au citit acest document.