Mesaj de ziua asistenților medicali: “Le mulțumim, nu au refuzat lupta”

0
366




Pe 12 mai, lumea întreagă sărbătorește Ziua Asistentului Medical. În acest an, sărbătoarea capătă o și mai mare importanță, având în vedere că asistenții medicali sunt, alături de medici, în prima linie a războiului cu nemilosul coronavirus.









Deputatul ALDE de Vaslui, Daniel Olteanu, le mulțumește asistenților medicali din toată România pentru că “deși ar fi avut toate motivele să refuze lupta cu mâinile aproape goale, nu au făcut-o”.

“Una dintre foarte puținele părți bune ale acestei crize: ne-a făcut pe mulți să înțelegem mai bine cât înseamnă oamenii de lângă noi și ce rol important au în comunitate și în viața noastră.

Cei din „linia întâi” sunt de neînlocuit atunci când sănătatea ne este pusă în pericol, iar grija unui asistent medical priceput este mai mult decât o obligație trecută în fișa postului, este o binecuvântare!

Știu cât de greu le-a fost, în toată această perioadă, celor care lucrează în spitale și care, în ciuda riscurilor, continuă să pună sănătatea noastră, a pacienților, pe primul plan.

Vreau să le mulțumim astăzi, împreună, asistentelor și asistenților care au stat drepți în fața unui inamic invizibil, puțin cunoscut și dovedit ca fiind foarte contagios, Coronavirusul.

Sunt OAMENI care, deși ar fi avut toate motivele să refuze lupta cu mâinile aproape goale, nu au făcut-o.

Cred că, în acest fel, au arătat că rolul pe care îl au în orice comunitate este unul esențial, iar exemplul lor (care nu e singular!) trebuie să ne ajute mai departe să construim tot ce ne înconjoară așezând la bază valori reale, merite reale.

La mulți ani, asistenților medicali! Vă doresc să aveți parte de aceeași grijă și de răbdare, pe care ni le oferiți în momentele în care avem nevoie nu doar de un tratament medical, ci și de atenție și de un moral ridicat!”, este mesajul pe care deputatul Olteanu îl transmite tuturor asistenților medicali.