Au tăiat pădurile fără milă și s-au bucurat la câteva sute de lei! Acum, au lăsat zeci de familii în frig!

0
265




REȚEAUA DE HOȚI… Mai mulți pădurari, împreună cu negustori de lemne, sunt cercetați pentru modul în care au devastat pădurile, timp de mai multe luni de zile, încasând bani la negru de la oameni. Rețeaua funcționa perfect: șmecherii de la Silvic le arătau negustorilor de unde să taie lemne, se încărca marfa în căruțe, după care negustorii mergeau acasă la clienți și le descărcau arborii în curte, încasând sume uriașe, fără nicio chitanță, nimic.









Așa se face că, ieri dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, cu sprijinul jandarmilor, au efectuat 22 percheziții domiciliare la adrese de pe raza comunelor Băcești, Dumești și Vinderei, din județul Vaslui.

Peste 60 de polițiști au pus în aplicare 22 de mandate de percheziție domiciliară, emise de către judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Vaslui.

Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești din cadrul Poliției Orașului Negrești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în cauză fiind trei persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de delapidare și tăiere și sustragere fără drept de arbori din fondul forestier național. Perchezițiile domiciliare au fost efectuate la persoane implicate în activitatea infracțională derulată.

„Până în prezent au fost depistați și ridicați peste 100 metri cubi de material lemnos, o armă neletală supusă autorizării, deținută fără drept, precum și elemente de muniție letală și neletală.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, tăiere și sustragere fără drept de arbori din fondul forestier național și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, pentru administrarea probatoriului și stabilirea cu exactitate a activității infracționale derulate în cauză.

La acțiune au participat reprezentanți ai Direcției Silvice Vaslui și 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratelor de Jandarmi Județene Vaslui și Bacău”,

au anunțat reprezentanții IPJ Vaslui.

Concluzia? Și cu banii dați, și cu lemnele luate din curte, de asta au avut parte cele 22 de familii călcate de oamenii legii.