A fost arestat iresponsabilul care a condus beat și fără permis, la Oțetoaia, distrugând o stație de autobuz

0
2203


Polițiștii Biroului Rutier Huși, din cadrul Poliției Municipiului Huși, au reținut un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din comuna Lunca Banului, județul Vaslui, bănuit de comiterea unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice și furt în scop de folosință.Polițiștii Biroului Rutier Huși au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, bănuit că la data de 16 iulie 2023 ar fi sustras un autoturism și l-ar fi condus, în timp ce s-ar fi aflat sub influența alcoolului și fără a deține permis de conducere, pe drumurile publice din localitatea Oțetoaia, comuna Lunca Banului.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii hușeni au stabilit că, bărbatul ar fi luat, fără voia proprietarului, un autoturism, dintr-o gospodărie, și l-ar fi condus pe drumurile publice din Oțetoaia. Ulterior, acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi acroșat o stație destinată mijloacelor de transport în comun, amplasată pe partea dreaptă a drumului național DN 24 A. În urma evenimentului rutier au rezultat pagube materiale.

Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.14 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Municipal Huși unde i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

La data de 21 iulie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Huși l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Judecătoriei Huși, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, care a dispus arestarea sa preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier Huși, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși, în vederea stabilirii și probării întregii activității infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”,”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”furt în scop de folosință