A furat o mașină din Vaslui și a izbit-o într-un șanț, la Văleni. Aventura unui golan din Dănești

0
2281

Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui au reținut un tânăr, în vârstă de 17 ani, din comuna Dănești, bănuit de comiterea mai multor infracțiuni. După ce a furat o mașină din Vaslui, beat fiind, a distrus-o într-un șanț din comuna Văleni.  La data de 20 februarie 2024, la ora 22.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au fost sesizați, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că, autori necunoscuți ar fi sustras un autoturism din curtea unei societăți comerciale (service auto) amplasată în municipiul Vaslui, pe strada Combinelor.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au identificat și depistat un tânăr bănuit de comiterea furtului, precum și autoturismul sustras, abandonat în localitatea Moara Domnească, comuna Văleni.

Polițiștii au stabilit că autoturismul ar fi fost sustras la data de 20 februarie, în jurul orei 22.00, fiind găsit descuiat și cu cheia în contact. Tânărul ar fi condus, mai apoi, autoturismul spre comuna Văleni, probabil spre casă. Pe timpul deplasării, acesta ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat într-un șant, avariind autoturismul.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Miercuri, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vaslui l-au reținut pe tânăr, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

 

 https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp