A murit o mare artistă, care a făcut cinste Moldovei. Mesajul de adio al fostei directoare a Bibliotecii Județene Vaslui!

0
325


TRISTEȚE… Actrița Cristina Anca Ciubotaru a plecat în veșnicie, lăsând în urmă tristețe și păreri de rău. S-a născut la 18 decembrie 1948, la Iași. A absolvit Liceul Național, apoi Facultatea de Filologie din Iași. În anul 1974, s-a alăturat trupei Teatrului Luceafărul. A activat pentru scena ieșeană până în 2013, când s-a stabilit, împreună cu familia, în Germania, la Wolfsburg, unde și-a continuat activitatea artistică.La trecerea în neființă a celei care i-a fost prietenă multe decenii, Elena Poamă, fostul director al Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui, ne-a trimis un mesaj plin de tristețe.

„Dragă Cristina Anca Ciubotaru!

Îmi este greu să cred că dacă te sun la telefon, nu-mi răspunzi, că dacă te chem nu vii, că dacă te rog să faci un spectacol, scena rămâne goală, iar publicul va aplauda îndelung!.. Doar o voce mai poate să spună, cu un glas tremurat de tristețe: „Din păcate nu mai vine….Sufletul artistei Cristina Anca Ciubotaru se înalță undeva, acolo unde stelele strălucesc!…”

Iar amintirea ta, dragă Cristina, va fi pentru mine reperul unei artiste care a strălucit ca un bulgăre de aur în peisajul teatrului pentru copii, tineri și adulți, căci i-ai captivat pe toți deopotrivă!

Cu tine, Cristina toți am râs și am plâns, ne-am entuziasmat și ne-am întristat, pentru că tu ai fost artistul complet care ai transmis aceste sentimente, de parcă fiecare eram personajul pe care-l jucai! Ai ajutat publicul să se simtă prinț și cerșetor!

Ai iubit copiii, încât ai scris pentru ei. Cărțile tale rămân mărturie iubirii transmise prin haina cuvântului cald și prietenos!

Actrița Cristina Anca Ciubotaru

Prezența ta la Biblioteca Județeană „Nicolae Milescu Spătarul” din Vaslui, mulți ani din cariera artistică, rămâne pagină de istorie în memoria culturală a orașului!

Te-am apreciat pentru talentul și generozitatea ta, pentru frumusețea sufletului tău, iar acuma, când viața ta s-a stins ca o lumânare în vânt, îți aduc omagiile mele, dragă Cristina, pentru întreaga ta carieră și pentru frumoasele momente trăite împreună.

Sincere condoleanțe familiei!

Drum lin printre stele!”,

este mesajul prof. Elena Poamă.

Dumnezeu s-o ierte!