A șasea zi de proteste la AJFP Vaslui

0
2996

Angajații Administraței Județene a Finanțelor Publice Vaslui, la fel ca și colegii lor din întreaga țară, continuă protestul spontan declanșat săptămâna trecută, pentru susținerea revendicărilor de natură economică, profesională și socială, respectiv: egalizarea salariilor- LA MUNCĂ EGALĂ, SALARIU EGAL; familie ocupațională distinctă în legea salarizării, elaborarea statutului finanțistului.Activitatea cu contribuabilii este perturbată în tot județul, de greva spontană, care se îndreaptă, se pare, către o grevă generală a finanțiștilor.

”Formele de protest pot degenera în următoarea perioadă, deoarece colegii noștri nu pot accepta că Guvernul nu înțelege să corecteze această inechitate salarială, transformată în fapt într-o inechitate socială, de aceea solicităm emiterea unui act normativ în acest sens”, se arată în comunicatul Federației Sindicale SED LEX.

”Nu s-a rezolvat nimic până acum. Au apărut mai multe variante de ordonanță, ultimul fiind cât de cât favorabil, dar acum se pare că se revine la prima variantă. Salariații din Finanțe critică subfinanțarea sistemului și solicită demararea unui program real de modernizare a Fiscului.

Suntem supuși discriminării prin refuzul Guvernului de a soluționa revendicărilor noastre și nu vom renunța la proteste”, a precizat dl. Valică Berescu, liderul de sindicat al Finanțelor Publice Vaslui. https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp