Accident cumplit aproape de ”Curba Morții”, de lângă Crasna. Pericol de explozie

0
2411
Advertisement

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială pentru descarcerare grea, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD tip C1 (terapie intensivă mobilă), o ambulanță SMURD tip B2 (echipaj de prim ajutor) și echipaje specializate, pentru descarcerarea, evacuarea evaluarea, acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor PSI, în urma producerii unui accident rutier pe DN 24, în zona Mărul de Aur – Crasna, în zona cunoscută drept ”Curba Morții”, din cauza deselor accidente care se produc acolo.

În accident au fost implicate o autocisternă și un autoturism, în cele două autovehicule aflându-se trei persoane.

Autocisterna era încărcată cu 23 tone motorină și 10 tone benzină. În urma accidentului, șoferul autoturismului a rămas încarcerat, iar autocisterna s-a răsturnat în afara carosabilului.

La sosirea echipajelor de intervenție au fost găsite cele două autovehicule avariate, iar o persoană era încarcerată. Cealaltă persoană aflată în autoturism s-a autoevacuat până la sosirea salvatorilor.

Autocisterna era avariată, dar nu au fost scurgeri de combustibil.

Pompierii militari au descarcerat persoana aflată la volanul autoturismului, iar echipajul ambulanței TIM i-a acordat îngrijiri medicale la fața locului.

Ulterior, cele două persoane aflate în autoturism au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, victimele (un bărbat și o femeie cu vârste de 19 respectiv 20 ani) prezentând multiple traumatisme și contuzii, femeia acuzând și dureri la nivelul colanei vertebrale, în zona lombară.

Conducătorul autocisternei a fost evaluat, dar nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

La fața locului a fost solicitat și un buldoexcavator, acesta fiind pus la dispoziție de reprezentanții Primăriei Albești. A fost anunțată Garda de Mediu, Agenția pentru Protecția Mediului, Secția Drumuri Nationale și ISCTR.

Pompierii au asigurat măsuri de prevenire a incendiului, combustibilul aflat în autocisterna răsturnată urmând să fie tranvazat într-o altă autocisternă.

 

Print Friendly, PDF & Email
Adrian Preda
Author: Adrian Preda