Accidentul doctorului Candrea, înregistrat ca accident de muncă la Spitalul Județean?

0
430

PRECIZARE… „Legea prezumă că deplasarea spre locul de muncă și de la locul de muncă spre casă are legătură directă cu activitatea depusă de un angajat, deci accidentul doctorului Candrea poate fi încadrat fără nicio îndoială în categoria accidentelor de muncă. Venea după o gardă la SJU și se îndrepta spre casă. Rămâne de văzut ce are stipulat în contractul de muncă încheiat cu Spitalul Județean”. Este reacția unor avocați consultați de Vasluianul.ro, pe marginea teribilului accident suferit, pe 6 iunie, de doctorul Adrian Candrea, medic specialist ATI la Spitalul Județean.

Cu coaste fisurate și o dislocare de șold, dr. Candrea se recuperează greu, are dureri mari. Specialistul ATI face naveta de la Iași la Vaslui fiind o piesă esențială în ATI la Vaslui. În ziua fatidică, venea după o gardă epuizantă. Nu a închis un ochi toată noaptea, ocupîndu-se de cazurile Covid-19 din Terapie Intensivă, așa că a plecat separat în urma microbuzului care duce medicii ieșeni de la SJU spre capitala Moldovei.

Dr. Adrian Candrea ieșise din garda efectuată la Spitalul din Vaslui și se îndrepta spre Iași. Într-o curbă dintr-o zonă cu linie continuă, medicul a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens, izbindu-se de un TIR. Colegii din microbuz s-au mobilizat și i-au dat primul ajutor, până la venirea ambulanței.

S-a speculat în fel și chip, însă realitatea este că, pentru o fracțiune de secundă, medicul ieșean a adormit la volan, fiind foarte obosit. Mașina sa, un Volvo nou-nouț, este distrusă complet. Rămâne de văzut dacă șefii de la Spitalul Județean vor încadra evenimentul de la Satu Nou (Iași) în categoria accidentelor de muncă.

Redacția Vasluianul.ro îi dorește doctorului Candrea însănătoșire completă și rapidă.