ACUM Filtre ale Poliției Rutiere la intrările și ieșirile din Vaslui

0
343


Echipaje ale Poliției Rutiere Vaslui sunt la toate intrările și ieșirile din oraș, încă de la primele ore ale dimineții. Șoferii sunt trași pe dreapta și se fac testări alcoolscopice, mulți dintre ei fiind duși la spital, pentru analize, spun șoferii aflați în trafic.Este vorba de cei care au băut sâmbătă seara și au urcat dimineață la volan și cărora testarea cu alcooltestul a demonstrat că au alcool în sânge, dimineață, dar și de cei care au petrecut toată noaptea și au plecat la plimbare, duminică, la prima oră.

Poliția Română a anunțat toleranță zero la șoferii depistați cu alcool la volan. Legislația din România prevede ca nivelul de alcool să fie de 0,0%, iar în comparație cu alte țări nu este acceptat nici măcar consumul unei beri sau a unui pahar cu vin.

Atunci când unui șofer i s-a depistat o alcoolemie cuprinsă între 0,1 și 0,40 mg/litru alcool pur în aerul respirat, acesta săvârșește o contravenție. Astfel, conducătorul auto este sancționat cu 9 – 20 puncte de amendă ceea ce va reprezenta o amendă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. De asemenea permisul de conducere îi va fi suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

În cazul mai grav, atunci când alcoolemia depășește concentrația de 0,40 mg/litru în aerul expirat, putem menționa că este vorba despre infracțiune, riscând un dosar penal. Astfel, șoferul va fi condus la un spital pentru a i se preleva probe biologice. În situația în care șoferul refuză transportul la spital, el riscă o amendă penală sau pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani, fiind cazul și în care alcoolemia trece de pragul de 0,80 mg/litru.