Acuze grave împotriva apropiaților ministrului Tătaru: “În Moldova, a ajuns doar marfă neconformă” (VIDEO)

1
454
Advertisement

CINE MINTE?… A apărut în mediul online un raport al Curții de Conturi, rezultat în urma unei acțiuni de control realizate la Ministerul Sănătății în perioada 2 iunie – 2 iulie, vizând modul de gestionare a resurselor publice în perioada stării de urgență. Echipa de auditori publici externi din cadrul Curții de Conturi a identificat probleme multe și mari. O parte dintre aceste probleme au fost spuse, pe șleau, de către un deputat USR, Emanuel Ungureanu, în fața DNA central, miercuri, atunci când parlamentarul USR a făcut o serie de declarații incendiare.

“Este important să căutăm în memorie. În data de 19 martie, Ludovic Orban declara că s-a făcut o finanțare importantă pentru UNIFARM, finanțare din care în primă instanță s-au cumpărat măști neconforme, prin intervenția directă a dlui Ludovic Orban, care declara pentru cei de la Rise Project că el a intervenit, citez, “pe lângă vicepreședintele turc”, pentru ca “acele măști să ajungă în țară”. (…)

În clipa în care este îndepărtată de la minister doamna Georgeta Bumbac, cea care era secretar general și cea care semna zona economică de contracte, a fost adus un domn pe nume Codrin Lungu (prieten apropiat al lui Lucian Timofticiuc, spun surse apropiate acestuia, n.r.).

Domnul Codrin Lungu este cel care intră în horă cu afacerea Moldova. Vă rog să vă aduceți aminte că data trecută, la DNA, am spus că Ministerul Sănătății a cumpărat de la UNIFARM marfă, să-i spunem, generic, echipamente și măști neconforme cu 71% adaos.

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru

Ministerul Sănătății este controlat de dl. Tătaru, care este controlat de dl. Orban, toate legăturile duc la dl. Orban. Voi cere la DNA să fie audiat dl. Orban, alături de dl. Tătaru, alături de dl. Tătaru, alături de dl. Codrin Lungu, noul secretar general al Guvernului, care a semnat contractul de achiziție pentru acele echipamente de protecție care au mers în Moldova, după ce acele echipamente ajunseseră în Moldova (e vorba de Republica Moldova, n.r.). Marfa care a ajuns în Moldova a fost o spălare a acelor echipamente neconforme cumpărate la suprapreț.

Dl. Orban are de dat explicații foarte detaliate împreună cu dl. Codrin Lungu, Lucian Timofticiuc, atenție!, este un personaj foarte interesant, care a fost membru în Consiliul de Administrație al UNIFARM din partea Ministerului Sănătății, exact în perioada în care s-a făcut afacerea cu Republica Moldova și atunci s-a apăsat pe anumite butoane ca această marfă neconformă să ajungă în spitalele din Nordul Moldovei. (…)

Acești oameni din Ministerul Sănătății au dat un document către spitale, atenție!, este un document scris care a ieșit din Ministerul Sănătății care recomanda ca aceste echipamente știute neconforme să fie cumpărate de către spitale la suprapreț”.

Este o declarație bombă, în care sunt expuse persoane din apropierea ministrului Tătaru, cât și premierul Orban, cel pe care USR îl vede vinovat de situația din acest moment de la Ministerul Sănătății. Cum se va termina scandalul, vom vedea în scurt timp.

Deputatul USR de Cluj, Emanuel Ungureanu – declarații în fața DNA Central

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.