Andeea, tânăra salvată de omul de afaceri Ionel Sandu, a luat premiul I la Colegiul Anghel Rugină

0
856


Andreea Teletin, o fată cuminte și bună la învățătură, din satul Corni, comuna Albești, a primit premiul I, la finalul clasei a X-a, la Colegiul Anghel Rugină, din Vaslui. Un premiu binemeritat, pentru că Andreea s-a dovedit tenace și silitoare, fiind foarte apreciată de profesori și de colegi.Puțini știu că destinul Andreei a fost marcat, cu câțiva ani în urmă, de o situație gravă, o problemă medicală cumplită, care risca să-i afecteze tot parcursul vieții. Pe când învăța la școala din comuna natală, fata a început să acuze dureri cumplite de ureche, care nu o lăsau nici să doarmă. A fost cu mama ei la un consult, iar medicii i-au spus că singura șansă de a reveni la viața normală, pentru că risca surzenia pentru tot restul vieții, era o operație complicată, la o clinică specializată în astfel de operații.

Așa a ajuns Andreea, însoțită de mama ei, să-l cunoască pe omul de afaceri Ionel Sandu, managerul general Radical Grup. Dl. Sandu povestește, într-o postare pe Facebook, cum a ajuns să o cunoască pe Andreea Teletin:

”Cu câțiva ani în urmă, pornind o acțiune cu Iepurașul de Paște, am primit un mesaj de la profesoara Andreei, pe când tânăra învăța la școala din Corni.

Andreea avea nevoie urgentă de ajutor pentru o operație dificilă la ureche, avea dureri mari și risca să rămână fără auz pentru tot restul vieții. Fără să stau o clipă pe gânduri, am vorbit cu mama ei și am oferit sprijinul financiar de care familia avea nevoie, pentru a o salva pe fetiță.

Anul trecut, în 2023, Andreea a trecut printr-o operație complicată, în urma căreia și-a recăpătat auzul. Nu vă imaginați ce bucurie a fost în sufletul meu!

O fată de o puritate extremă, care vine an de an să-mi arate că ia premii la învățătură, spune că nu vrea să mă dezamăgească.

Anul acesta, a venit și mi-a prezentat diploma de la Colegiul Anghel Rugină. Premiul I, pe clasă! Felicitări, Andreea! Sunt foarte mândru de tine, de modul în care te dezvolți și te pregătești pentru viață”.

Este, cu adevărat, o mare bucurie, să știi că ai salvat o viață și că persoana pe care ai ajutat-o într-un moment dificil nu te-a uitat.

”Părinții tăi sunt și ei bucuroși de progresele tale, am aflat că vrei să devii economist, contabil, după liceu, vrei să urmezi o facultate. Mai știu că nu mai ai durerile cumplite din anii trecuți, când durerea provocată de rana din ureche era insuportabilă. A trecut aproape un an de la operația de pe 27 iulie 2023, iar lucrurile sunt foarte bune.

Am fost și voi fi alături de familia acestei fete muncitoare și harnice, am ajutat la reparația casei din Corni, am susținut financiar familia, cu ce a fost nevoie. Pentru mine, nu este altă bucurie mai mare, decât să știu că tinere precum Andreea primesc o șansă la viață, la un viitor frumos.

Vacanță plăcută, Andreea!”, a mai postat managerul general Radical Grup.

Sunt momente frumoase, pline de emoție, care merită povestite. Pentru că aceste momente poartă un mesaj de speranță și de îmbărbătare pentru toți cei aflați în suferință: mesajul că poți primi un ajutor de la viață, atunci când te aștepți mai puțin.