Afaceri de succes ale tinerilor vasluieni! Codruț Filip reușește să se impună, pe piața cafelei din Vaslui, cu un brand propriu, special creat și apreciat de populație

0
955Tânăr dar cu inițiativă, vasluianul Codruț Filip ne arată că ideile bune pot avea succes dacă lupți pentru ele. Așa a apărut,la Vaslui, cafenelele Fili”s, cafenele ce oferă tuturor o cafea cu un gust și o aromă unică. ”Ideea afacerii cu cafea a pornit în ianuarie 2019. Aveam un spațiu în Vaslui și nu știam ce să fac cu el. Inițial, am dorit să facem un aprozar dar eram aproape de Piața Traian și nu am crezut că nu va merge.  Revenind, eram în Iași și mi-a venit poftă de o cafea. După ce am savurat cafeaua respectivă, mi-a venit instant ideea cafenelei și am am spus că hai să încercăm. Am cochetat cu mari branduri din România. Am vrut să le aducem la Vaslui dar ne-am întors la 180 de grade și am decis să încercăm cafeaua proaspăt prăjită. S-a dovedit a fi pontul câștigător atunci când am ales aceasta variantă.

Am început cu un mic spațiu în Traian. Cu două luni înainte de deschidere am foliat geamurile și fațada și am început să fim întrebați când vom deschide. În momentul în care am deschis a fost o mare de oameni care au venit să guste cafeaua oferită de noi. Le mulțumesc acum tuturor celor care au fost alături de noi! Mulțumesc familiei mele, prietenei mele și surorii dar și clienților care au avut încredere în noi.

Acum lucrăm cu o prăjitorie din țară care ne prăjește cafeaua pe lemn de fag pentru o aromă deosebită, diferită de cafeaua industrializată. Noi aducem cafeaua săptămânal, la cererea clienților și oferim acum o gamă variată de cafea, fiecare cu un gust diferit. Cu toate acestea, ceea ce ne-a consacrat la Vaslui a fost brandul gândit de noi, un amestec din mai multe cafele, special create. Putem spune că este cafeaua care ne-a diferențiat pe piața vasluiană. La ora actuală, brandul nostru de cafea a devenit foarte apreciată de clienți și conține cafea Columbia, Brazilia dar și cafea Arabica și Robustă pentru gust și cremozitate.

Pe lângă această cafea, oferim clienților cafea din Brazilia sau Columbia. Sunt cafele cu un gust deosebit dar care nu ating savoarea cafelei Nicaragua Maragocipe, cunoscută și ca Regina Cafelei. Vorbim aici de o cafea de o finețe specială, o cafea de weekend, o cafea de tabiet, nu una de zi cu zi.

Cafeaua a devenit acum o artă în ceea ce privește prăjirea ei sau modul de preparare. De aceea, există diferențe mari între cafeaua făcută la un espresor și cea proaspăt prăjită și măcinată. Vorbeam despre modul în care este prăjită cafeaua și vă pot spune că sunt metode diferite de prăjire. O cafea poate fi mediu prăjită sau mai intens prăjită. Contează foarte mult cum este măcinată cafeaua sau cantitatea care este pusă în cupă. Noi nu recomandăm băutorilor de cafea cafeaua lungă pentru ea conține o cantitate mare de cofeină care nu este sănătoasă pentru organism.  Recomandăm cafeaua scurtă, acea cafea care-ți oferă întreaga ei savoare și la care poți simți adevăratul gust de cafea”, spune Codruț Filip.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp