Alertă alimentară, carne de pui infectată cu salmonella. Mihai Ponea, ANSVSA: ”Zeci de tone confiscate”

0
2084


Alertă alimentară în România, toți consumatorii trebuie să fie atenți. În ultimele două luni, zeci de tone de carne de pasare din import au fost depistate cu salmonella de reprezentanții autorității naționale sanitar-veterinare.Vasluianul Mihai Ponea (foto), directorul general al ANSVSA, anunțat că tone de carne de pui cu salmonella ajung în România din Polonia, anunță stirileprotv.ro.

”21 de alerte pe salmonella interititis cu proveniență în special din zona Poloniei. Avem o cantitate de produse din carne de pasăre, pulpe, organe, ele sunt de ordinul zecilor de tone care au fost confiscate și retrase de pe piață”, a declarat Mihai Ponea, directorul general al ANSVSA.

Legea spune că fiecare lot de carne care urmează să fie vândut trebuie verificat cu probe care ajung la laborator. Din peste 2.500 de tipuri de salmonella, doar două sunt periculoase pentru oameni.

Cum puteți evita îmbolnăvirea? Agenția Americana de Siguranță Alimentară recomandă să se evite consumul de alimente crude.

Gătiți ouăle până când albușul și gălbenușul sunt ferme, țineți la rece alimentele și nu lăsați mâncarea afară mai mult de două ore. Folosiți ustensile separate pentru mâncare gătită și cea crudă, spălați-vă des pe mâini și curățați toate ustensilele și suprafețele înainte și după utilizare.

Gătiti carnea la temperaturi mari pentru a ucide bacteriile în cazul în care alimentele sunt contaminate, limitând astfel riscul de infectare.