Alertă de COD PORTOCALIU pe Prut, de la Drânceni și până la Fălciu

0
179
Advertisement

MOBILIZARE… Începând cu ziua de 15 iulie și până pe 17 iulie, la miezul nopții, autoritățile de pe Valea Prutului trebuie să fie foarte atente la cotele râului Prut, râu care vine cu o cantitate impresionantă de apă dinspre județul Botoșani, barajul de la Stânca Costești.

Iată avertizarea oficială a INHGA:

„Având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, se actualizează Avertizarea Hidrologică nr. 38 din 13.07.2020, după cum urmează:

COD PORTOCALIU

În intervalul 15.07.2020 ora 13:00 – 17.07.2020 ora 24:00 pe râul Prut – sector aval S.H. Fӑlciu, ca urmare a tranzitării ȋn regim controlat prin Ac. Stânca Costești a viiturilor formate anterior ȋn amonte de intrarea ȋn țară (județele: Vaslui și Galați).

Se ridicӑ începând cu data de 15.07.2020 ora 13:00 Avertizarea Hidrologicӑ de pe râul Prut – sector aval S.H. Prisăcani – amonte S.H. Fӑlciu.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice”.

Codul portocaliu înseamnă risc de viituri care pot conduce la inundații în anumite zone, de aceea este foarte important ca autoritățile județene să fie în alertă în aceste zile.

Print Friendly, PDF & Email