ALERTĂ! Suburbiile Bahnari și Viișoara au rămas fără apă! ”Primăria Vaslui trebuie să ducă apă potabilă la cetățeni”, a spus prefectul Daniel Onofrei

0
2115

Marți, la prânz, prefectul județului Vaslui, Daniel Olteanu, a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru a discuta despre o problemă delicată cu care se confruntă două suburbii ale municipiului reședință: lipsa apei potabile din cauza secetei. Afectate de această situație sunt peste 300 de persoane.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă din municipiul reședință a solicitat sprijinul CJSU Vaslui pentru aprovizionarea cu apă potabilă a suburbiilor Bahnari şi Viişoara, prin intermediul ISU. Solicitarea nu este însă în conformitate cu legislația în vigoare.

”Am discutat cu reprezentanții Primăriei Vaslui, ai ISU și ai Aquavas pentru a găsi o soluție la această problemă. Potrivit legii, responsabilitatea aprovizionării cu apă potabilă revine Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă, respectiv Primăriei Vaslui. ISU nu are atribuția de a transporta și furniza apă potabilă și, în consecință, nu poate interveni în astfel de situații.

Este esențial ca autoritățile locale să ia măsurile necesare pentru a asigura aprovizionarea cu apă potabilă a cetățenilor din suburbiile afectate.

Suburbia Bahnari

Este important să menționăm că nu discutăm despre o problemă nouă, ci despre o situație care durează de aproximativ 14 ani. În ceea ce privește transportul apei potabile, trebuie subliniat faptul că ISU nu dispune de mașini care să îndeplinească această funcție. Este responsabilitatea primăriei să asigure transportul apei potabile, fie prin închirierea de mașini care îndeplinesc caracteristicile necesare, fie prin furnizarea de apă îmbuteliată.

În plus, continuarea transportului de apă cu mașini ale ISU Vaslui ar putea reprezenta un risc pentru populație, de aceea este important ca municipalitatea să ia măsurile necesare pentru a furniza apă potabilă în siguranță și conform legislației în vigoare.

Reprezentanții Primăriei Vaslui au dat asigurări că vor căuta soluții astfel încât cetățenii să nu ducă lipsă de apă.