ALOCAȚII DUBLE pentru zeci de mii de copii vasluieni, de la 1 august

0
219

AVERTISMENT… „Nu mai e nicio piedică pentru a pune în aplicare proiectul de lege pe care l-am votat în decembrie anul trecut și care astăzi (miercuri, 15 iulie, n.r.) a primit undă verde de la Curtea Constituțională.

După ce actualii lideri ai PNL s-au opus majorării alocațiilor lunare, pe motiv că nu găsesc sursele de finanțare (!), acum trebuie să aplice legea, să se conformeze și să le dea copiilor, fără alte întârzieri, banii care li se cuvin.

E vorba despre 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsăîntre 2 ani și 18 ani, 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani și 600 lei pentru copiii de la 0 la 18 ani, cu handicap„,

spune deputatul Daniel Olteanu, președintele ALDE Vaslui.

Parlamentarul susține că atitudinea unor politicieni duce la mari dezechilibre în teritoriu, mai ales că Guvernele se succed cu destulă repeziciune.„Toate aceste sume nu repară, însă, nedreptatea uriașă pe care actualii lideri ai PNL au făcut-o tuturor copiilor atunci când au atacat la CCR legea privind dublarea alocațiilor.

Este de neînțeles pentru mine modul în care guvernanții se iau la trântă cu legi pe care se bat cu pumnul în piept că le susțin atunci când nu sunt la Putere, dar pe care le critică și le desființează când ajung să conducă țara.

Am aflat, bunăoară, că unii miniștri nu înțeleg că pentru marea majoritate a familiilor alocațiile mărite ar însemna o gură de oxigen. Cei care pretind că dublarea alocațiilor nici nu e necesară, fiindcă banii nu ajung direct la copii și nu vin în sprijinul nevoilor reale ale acestora, sunt la fel de rupți de realitate precum sunt toți cei care spun că românii nu vor să trăiască mai bine.

A-i priva pe cei mici de șansa de a avea condiții mai bune de studiu, de exemplu, cu ajutorul unor echipamente electronice scumpe și greu de procurat (tabletă, laptop, e-reader și altele asemenea), care ajung să fie cumpărate din economisirea mai multor alocații, este o pedeapsă nemeritată. Cu ce v-au greșit acești copii?

Copiii nu au politică.

Ca să nu mai vorbim despre familiile în care un bănuț în plus înseamnă o masă caldă asigurată și, deci, o luptă câștigată cu foamea.

Domnilor guvernanți, niciun motiv din lumea asta nu vă mai dă dreptul să faceți din dublarea alocațiilor un tărăboi politic fără miză! Ați văzut decizia CCR, respectați legea, dați-le banii copiilor!

Fac apel la membrii și simpatizanții PNL: delimitați-vă de actualii lideri în momentul în care aceștia boicotează măsuri precum alocații de 300 lei pentru copii! Sunt bani, e plină presa de tunurile date în pandemie! Sunt bani și pentru pensii mărite cu 40%, așa cum scrie în lege, dacă aceiași lideri își asumă soluțiile pe care acum se prefac că nu le văd.

Iar actualilor lideri ai PNL le transmit că nu alocațiile celor mici vă vor aduce la fundul sacului, ci deciziile iresponsabile pe care continuați să le luați, cu masca pandemiei pe buget și cu mâna adânc înfiptă în buzunarele românilor!”,

susține deputatul ALDE de Vaslui.