Ambulanțierii vasluieni au salvat viața unui bătrân de 72 de ani, din Negrești

0
3491
Serviciul de Ambulanță Județean Vaslui a fost solicitat să intervină în orașul Negrești pentru un bărbat în vârstă de 72 de ani, care era inconștient în loc public. A fost trimisă o ambulanță SAJ B2 din substația Negrești, care a găsit victima în stop cardiorespirator.
S-au inițiat rapid manevre de resuscitare cardiopulmonară avansată cu masaj cardiac extern, administrarea de șocuri electrice, protezarea căii aeriene și ventilație mecanică cu oxigen, acces venos periferic cu administrare de Adrenalină.
Fiind foarte aproape de stația de ambulanță, au intervenit în sprijin o a doua ambulanța B2 precum și o asistentă medicală de la SAJ Vaslui aflată în timpul liber.
În urma acestor eforturi inima pacientului a fost repornită. Folosind sistemul de telemedicină au fost trimise în sprijin o ambulanță de terapie intensivă mobilă C1 de la ISU Vaslui și elicopterul SMURD de la Iași.
Cu ajutorul calificat al medicilor, pacientul a fost apoi stabilizat și transferat pe calea aerului în centrul universitar Iași.
Felicitări, tuturor cadrelor medicale, o muncă în echipă care a salvat o viață! Extraordinar!