Amenințări cu moartea, la Băcești. Un individ periculos a fost arestat preventiv

0
70466

La finele lunii mai, poliţiştii Secției 6 Poliției Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut doi bărbați,  frați, în vârstă de 30 și 26 ani, din comuna Băcești, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată, lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice, fiind ulteror arestați preventiv. Zilele acestea, oamenii legii au mai reținut un individ, care a amenințat cu moartea martorii din conflictul izbucnit în mai

În luna mai a.c., polițiștii din Negrești au stabilit că, la data de 22 mai 2023, ora 20.15, pe un drum public din localitatea Băbușa, pe fondul unei stări conflictuale anterioare, bărbatul de 26 de ani ar fi deposedat, prin folosirea violenței, o persoană vătămată de 60 de ani (unchi al prezumtivului agresor), de suma de 200 de lei, după ce ar fi lovit-o în zona feței și ar fi dezechilibrat-o. 

Ulterior, la ora 21.00, cele două persoane cercetate, aflate în localitatea Armășeni, comuna Băcești, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict spontan, ar fi tulburat ordinea și liniștea publică, provocând scandal, ar fi proferat amenințări și ar fi agresat trei persoane vătămate, cu vârste între 16 și  41 de ani, din aceeași localitate, pe care i-ar fi lovit cu pumnii și picioarele în zona feței și a corpului.

În urma agresiunii, bărbații de 19, respectiv 41 de ani au suferit leziuni ce necesită 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, conform raportului preliminar de expertiză emis de către medicii legiști.

La data de 24 mai 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii  Secției 6 Poliției Rurală Negrești au luat față de cei 2 bărbați cercetați măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore, fiind ulterior arestați preventiv.

Lucrurile nu s-au oprit aici.

Zilele acestea, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au reținut un bărbat, în vârstă de 54 de ani, din Băcești, bănuit de săvârşirea infracțiunilor de amenințare și influențarea declarațiilor, fapte ce ar fi fost săvârșite în luna mai 2023, în comuna de domiciliu.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au stabilit că, în perioada 26 – 31 mai 2023, bărbatul cercetat ar fi proferat amenințări cu moartea și cu acte de violență față de doi bărbați, în vârstă de 19, respectiv 41 de ani, din comuna Băcești, județul Vaslui, ce au calitatea de parte vătămată într-o altă cauză penală.

Bărbatul cercetat ar fi încercat să îi determine să își retragă plângerea formulată într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie calificată, lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea ordinii și liniștii publice. În cauza sus-menționată sunt arestați preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, 2 bărbați, frați, în vârstă de 30 și 26 ani, din comuna Băcești.

La data de 14 iunie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. La data de 15 iunie 2023, a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a dispus măsura arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.