Amenzile vasluienilor se vor duce către spitale, anunță ministrul Vela

0
230
Advertisement

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat că, în urma unei discuții cu premierul Ludovic Orban, s-a decis ca valoarea amenzilor date pentru încălcarea de către români a restricțiilor impuse de autorități se va duce spre sectorul de sănătate. Marcel Vela a punctat că la valoarea sancțiunilor a depășit 600 de milioane de lei.

Până acum, au fost amendati 300.000 de romani, din care peste 7.000 numai din județul Vaslui, în timp ce valoarea amenzilor se ridica la 120 milioane de euro.

“M-am întâlnit cu premierul Ludovic Orban săptămâna trecută la Ministerul Afacerilor Interne şi chiar am discutat despre o situaţie de acest gen, pozitivă şi într-o perspectivă utilă, pentru a folosi aceşti bani doar către zona medicală, către spitalele din România şi, evident, către situaţii în care există persoane vulnerabile. Aşadar, aceste amenzi nu vor fi folosite în alte scopuri – ele în mod normal se duceau şi către administraţiile locale, că aici a fost şi un exces de zel uneori înregistrat şi prezentat de către mass media la nivel local când s-au dat amenzi şi într-un mod, să spunem exagerat, dar toată această cuantificare la sfârşitul lunii mai va fi analizată şi destinaţia acestor sume, ca să ştie toţi cei care au plătit amenzile, banii lor se vor duce în sistemul medical”, a declarat Vela.

Print Friendly, PDF & Email