Analiza fenomenului TikTok, cum influențează el tinerii vasluieni. ”O parte din vină o au părinții”

0
515




Am ajuns în era tehnologiei, atunci când telefonul gândește pentru noi, când dăm click și s-a deschis poarta, a pornit centrala, sau mai rău, unele aplicații gândesc pentru noi.





Ceea ce ne provoacă dependență sunt aplicațiile pe care le folosim.

Din păcate ne expunem la adevărate boli fără să ne dăm seama, iar țintele sunt copiii. Din ce în ce mai mulți părinți, fără să-și dea seama, de la vârste foarte fragede le pun telefonul în mână copilului. Acest lucru se datorează și lipsei de timp.

„O mare vină o poartă părinții, deoarece, atunci când copilul este agitat sau nu au timp de el, îi pun telefonul în mână, dar uneori uită să verifice și activitatea lor,  iar copiii accesează siteuri nepotrivite pentru vârsta lor”, explică psihologul Roxana Pălălae (foto).

Acest fenomen s-a dezvoltat și din cauza vremurilor prin care am trecut. În pandemie, toată activitatea noastră de zi cu zi s-a mutat in modul online. Aceste aplicații au avut și au o influență extrem de mare asupra psihicului nostru.

Ce implicații are TikTok în rândul tinerilor

Spre exemplu, aplicația TikTok este cea mai folosită în rândul tinerilor, toată viața lor s-a mutat acolo. Pe cât este de folosită pe atât este de nocivă. Psihologul Roxana ne dă un exemplu concret.

„Un copil făcând live pe TikTok a primit provocarea a-și strânge mama de gât”

Sindromul social-media ne afectează atât de mult încât analitismul funcțional a crescut destul de mult în ultima perioadă.

Socializarea s-a mutat în mediul online și nu mia avem timp pentru alte activități, de citit sau explorat.

Unii adolescenți se refugiază în aceste aplicații și din cauza lipsei de afecțiune.

„Copii care folosesc aceste aplicații o fac din lipsa de afecțiune, părinții îi ignoră, iar în aceste aplicații își găsesc liniștea. De acolo învață lucruri nu tocmai bune. Unii părinți iși expun în mod conștient copiii pe aceste aplicații.

Noi, părinții, suntem exemplul cel mai bun pentru copiii noștri”, a mai declarat psihologul Roxana Pălălae, pentru Vasluianul.ro.