Angajații Spitalului Județean de Urgență credeau că au scăpat de testare! Din păcate, riscă să fie concediați!

0
133

La finele lunii iulie, conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui anunța că tot personalul va trebui să prezinte certificatul de vaccinare, un test PCR sau un test rapid, în caz contrar angajații nu vor intra la serviciu. Nu s-a întâmplat acest lucru, însă lucrurile devin din ce în ce mai serioase.Ministrul Sănătății, Cseke Attila, aruncă bomba și spune că personalul medical ar trebui vaccinat sau testat, dar pe cheltuială proprie. În cazul refuzului, personalul medical ar putea fi concediat în 30 de zile.

”Noi trebuie să înţelegem că e foarte frumos şi chiar emoţionant că avem sprijin din partea statului. dar trebuie să înţelegem că în primul rând noi trebuie să ne ajutăm. Eu cred că forțele politice responsabile vor susține un asemenea proiect legislativ. Sigur, el poate fi modificat de Parlament. În Occident, e vorba direct de vaccinare obligatorie, fără posibilitatea testării, ca în propunerea noastră.

Dacă se refuză vaccinarea, atunci vor trebui să se testeze pe cheltuială proprie. Dacă refuză și testarea, contractul de muncă se va suspenda automat, iar dacă după 30 de zile situația nu se va remedia, persoana în cauză va fi concendiată. Certificatul verde ar trebui extins la toate activitățile”, a declarat ministrul la Digi 24.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp