ANSVSA: Spitalul Murgeni, amendă de 12.000 lei, o cantitate de 114 kg pește confiscată

0
1697


Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a transmis joi seară măsurile dispuse în urma tragediei de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, care s-a soldat cu moartea a trei pacienți.Unitatea sanitară a fost amendată cu 12.000 de lei pentru încălcarea normelor privind asigurarea trasabilităţii produselor alimentare servite pacienţilor.

Potrivit ANSVSA, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui (DSVSA) s-a autosesizat, miercuri seară, privind o suspiciune de toxiinfecţie alimentară apărută la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, ca urmare a consumului de produse alimentare primite de la Mănăstirea Floreşti, astfel că două echipe de inspectori ai DSVSA Vaslui au ajuns la cele două locaţii, pentru a face ancheta epidemiologică, a identifica alimentele incriminate şi a recolta probe.

”În incinta spaţiului destinat preparării hranei pentru rezidenţii mânăstirii, au fost găsite diverse tipuri de peşte, în cantitate totală de pește 114 kg. Întreaga cantitate de peşte a fost pusă sub restricţii sanitare veterinare la temperatură de congelare, până la definitivarea anchetei.

Având în vedere că lăcaşul de cult nu are înregistrare sanitară veterinară pentru activităţi de alimentaţie publică, pentru a putea livra alimente gătite şi nici autorizaţie pentru mijlocul de transport produse alimentare, a fost aplicată o amendă contravenţională de 40.000 de lei”, arată ANSVSA, într-un comunicat de presă transmis joi.

Totodată, verificările inspectorilor DSVSA Vaslui la cantina spitalului psihiatric au indicat că unitatea este înregistrată sanitar veterinar, are fluxuri corespunzătoare şi o stare bună de întreţinere şi igienă.

Inspectorii DSVSA Vaslui colaborează în această anchetă cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi cei ai Inspectoratului de Poliţie Vaslui.