Anunțul pe care îl așteptau sute de vasluieni! Se întâmplă de la 1 iunie!

3
173
Advertisement

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, ieri, că se gândește serios la o nouă relaxare, după 1 iunie. Asta deși, în ultimele 2 zile, numărul noi de cazuri de coronavirus a început să crească.

“Deocamdată, nu se pune problema să înăsprim iar condițiile. Au scăzut numărul cazurilor din terapie intensivă.

Suntem într-o perioadă de relaxare, în care avem sau nu respectarea măsurilor de relaxare. Ne vom adapta în măsură de situații. Vom vedea de unde vin aceste cazuri noi.

Ne gândim la o altă perioadă de relaxări. În primul rând, terasele, iar de pe 15 iunie plajele și poate restaurantele.

Termometrizarea ar trebui să se mai practice, conform ordinului de ministru. Este un minim triaj epidemiologic. Este un minim moment în care putem depista un om bolnav.

Cel desemnat să facă acest lucru ar trebui instruit să folosească aceste aparate care măsoară temperatura”, a declarat Nelu Tătaru.

Aveți o alergie? O șansă în plus pentru a evita îmbolnăvirea cu Covid 19!

Cercetări recente arată că, contrar credinței anterioare, astmul alergic și alergiile respiratorii nu sunt factori majori de risc pentru simptomele acute date COVID-19 – boala declanșată de infecția cu coronavirus, la fel cum sunt alte probleme de sănătate.

Asta nu înseamnă că persoanele cu oricare dintre aceste condiții nu sunt susceptibile la COVID-19, dar ar putea fi liniștitor pentru astmaticii îngrijorați că au un risc mai mare, a spus dr. Daniel Jackson, profesor asociat de pediatrie și medicină la școala de Medicină și Sănătate Publică a Universității din Wisconsin.

Jackson, care a fost investigatorul principal al studiului prezentat în jurnal, a dezvăluit că o proteină găsită pe învelișul celulelor este mai puțin răspândită la pacienții cu astm cauzat de alergii, sau la cei cu alergii respiratorii cauzate de factori de mediu, cum ar fi polenul sau părul de la animalele de companie.

Print Friendly, PDF & Email

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.