Aproape de comă alcoolică și fără permis de conducere. Polițiștii din Negrești s-au crucit

0
484

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut un bărbat, în vârstă de 19 de ani, din comuna Todirești, bănuit de comiterea unor infracțiuni la regimul siguranței circulației pe drumurile publice. 

Pe 9 noiembrie, la amiază, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au fost sesizați prin apel S.N.U.A.U. 112, de către o femeie în vârstă de 28 de ani, din comuna Rafaila, cu privire la faptul că ar fi fost acroșată, în timp ce se afla în autoturismul său, staționat pe drumul DC 132 din satul Huc, comuna Todirești, de către un autoturism înmatriculat în județul Iași, conducătorul acestuia părăsind locul accidentului și continuându-și deplasarea către localitatea Plopasa, comuna Todirești.

Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au identificat conducătorul autoturismului, în persoana unui bărbat în vârstă de 19 ani, din comuna Todirești, constatând că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua de 10 noiembrie, în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta a fost prezentat la data de 11 noiembrie Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, care a luat măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.