Aproape jumătate dintre comunele vasluiene, distruse de furia apelor!

0
205
Advertisement

CENTRALIZARE PAGUBE… Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a aprobat hotărârea privind solicitarea unor sume din Fondul de intervenție la dispoziția Guvernului pe anul 2020, pentru refacerea infrastructurii afectate de inundațiile din perioada 11 iunie-24 iunie 2020, pe raza judeţului Vaslui.

S-a constatat, din centralizarea la nivel de județ, că au fost înregistrate pagube însemnate în două orașe, Negrești și Murgeni, un număr de 36 comune, 134 localități și 15 locuințe. Au fost afectați 60 km de drum comunal, 192 km drum sătesc, 30 km străzi, 7 ravene, o bază sportivă, 10 poduri, 52 km drumuri județene.

Valoarea totală a pagubelor produse, în perioada 11 Iunie – 24 iunie 2020 este de 57 milioane lei, aproape 12 milioane de euro.

Pagubele produse de inundații, anunță Prefectura Vaslui, s-au datorat concentrărilor rapide ale scurgerilor de pe versanți, datorită intensității ploii și a pantelor relativ mari ale terenului, ce au condus la depunerea de aluviuni sau spălarea terasamentului, depășirii capacității de transport a rigolelor și a șanțurilor marginale ale drumurilor sau depășirii capacității de transport a torenților și a cursurilor de apă neamenajate.

Cumulat, în perioada 11 iunie – 24 iunie, cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 158,7 l/mp la postul pluviometric Mărășeni.

Print Friendly, PDF & Email