Arestați pentru trafic de persoane

0
1737

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Covasna, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroului Teritorial Covasna, au documentat activitatea infracțională a unor persoane bănuite de trafic de persoane. 

Din cercetări a reieșit că, din anul 2020 și până în prezent, două persoane ar fi primit și adăpostit în locuința lor, alte două persoane, exploatându-le prin supunerea la muncă fizică, ținerea în stare de sclavie sau alte procedee asemănătoare lipsirii de libertate ori de aservire.

Totodată, cei doi bănuiți ar fi profitat de imposibilitatea acestora de a se apăra sau de a-și exprima voința ori de starea de vădită vulnerabilitate determinată de nivelul scăzut de educație și de sănătatea precară fizică și psihică.

Ca urmare a punerii în executare a unui mandat de percheziție domiciliară, emis de Tribunalul Covasna, s-a constatat că, într-o anexă a locuinței bănuiților, s-ar fi aflat cele două persoane, adăpostite în condiții precare de igienă și având probleme evidente de sănătate, de natură fizică și psihică, ceea ce ar fi impus spitalizarea lor, în regim de urgență. 

În urma aceleiași percheziții, au fost descoperite și ridicate, din locuința persoanelor bănuite, actele de identitate ale persoanelor, 4.000 de euro, un telefon mobil și mai multe înscrisuri.

La data de 24 august a.c., cele două persoane bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Covasna, în vederea audierii, iar, în urma probatoriului administrat, au fost reținute, pentru 24 de ore, fiind introduse în Arestul Inspectoratul de Poliție Județean Brașov.

Ulterior, la data de 25 august a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a celor doi, pentru 30 de zile.

La activități au participat polițiștii Serviciului Criminalistic și posturilor de poliție Ozun și Chichiș, precum și o echipă de luptători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Covasna.