Astăzi, se inaugurează PTF Bumbăta-Leova! ”Este un moment istoric, am fost onorat să contribui la acest proiect” – Daniel Onofrei, prefectul județului Vaslui

0
427
Advertisement

Este o zi istorică pentru județul Vaslui, ziua de 23 mai, atunci când, la Bumbăta, în comuna Vetrișoaia, se inaugurează Punctul de Trecere al Frontierei Bumbăta-Leova, cel mai nou punct de frontieră din zona de est a UE. În câteva luni de muncă susținută, timp în care prefectul județului Vaslui, Daniel Onofrei, alături de primarul comunei Vetrișoaia, Corneliu Stângă, de specialiștii de la Viacons Rutier, care au asigurat partea de infrastructură, s-au făcut progrese uriașe, fapt care a permis deschiderea, astăzi, a acestui punct de frontieră.

”Trăiesc un moment istoric, pentru că deschiderea acestui punct de frontieră a creat o emoție deosebită, atât în R.Moldova, în zona Leova și a orașelor învecinate, cât și în rândul locuitorilor de pe Valea Prutului. Sunt convins că ambele zone, de pe cele două maluri ale Prutului, se vor dezvolta, din punct de vedere economic.

Sunt onorat că am făcut parte din acest proiect, de deschidere a punctului de la Bumbăta, care va descongestiona traficul din Albița. După succesul de la Vama Albița, cu controlul de frontieră integrat, iată că am șansa de a participa la inaugurarea PTF Bumbăta-Albița, o zi care rămâne în istorie”, a spus Onofrei.

La inaugurarea de la Bumbăta, programată la ora 14.30, vor participa vicepremierul Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, dar și Lucian Bode, ministrul de Interne.

Să mai spunem că toată ziua de luni s-au făcut probe la podul de pontoane, pentru început urmând a fi admise să treacă peste Prut doar mașinile sub 3,5 tone. Ulterior, se va ridica limita de tonaj, până la nivelul greutății unui TIR, de 40 de tone.

Print Friendly, PDF & Email