Atenție la hoții de buzunare și la agresori! Acțiune a IPJ Vaslui, în mai multe comune

0
73

În perioada 6 aprilie – 5 mai 2023, structurile Poliției Române au desfășurat  activități, în cadrul campaniei „Sărbători în siguranță”, destinate prevenirii victimizării populației prin promovarea modalităților de gestionare eficientă a situațiilor de risc.

Creșterea gradului de siguranță a populației în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității reprezintă un obiectiv important al activității de prevenire a criminalității.

Scopul campaniei naționale „Sărbători în siguranță”este intensificarea activităților de prevenire a criminalității specifice perioadelor de vacanțe pentru copii, precum și celor asociate Sintelor Sărbători de Paști, cât și a minivacanței de 1 mai, având în vedere faptul că în această perioadă se constată o creștere a vulnerabilității populației la o serie de fapte antisociale specifice.

Campania s-a derulat pe trei direcții de acțiune:

  • Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (furturi din locuințe, furturi din buzunare, tâlhării, etc.);
  • Prevenirea victimizării minorilor;
  • Prevenirea faptelor antisociale specifice (loviri, încăierări, tulburări ale ordinii și liniștii publice, etc.).

În acest context, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui,  au desfășurat activități de informare și de distribuire a unor materiale cu recomandări preventive, după cum urmează:

  • Trei activități pe linia prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului: la Primăria Comunei Văleni, la Primăria Comunei Pușcași și la un spațiu comercial din comuna Pușcași. Au fost purtate discuții cu beneficiarii, angajați ai primăriilor și ai spațiului comercial, fiind totodată distribuite și afișate la loc vizibil materiale informativ-preventive.
  • Cinci activități pe linia prevenirii victimizării minorilor (prevenirea disparițiilor de minori/ a plecărilor voluntare de acasă sau centre, prevenirea consumului de droguri), la: Școala Gimnazială Nr. 1 Văleni, Complexul de Servicii Comunitare Nr. 2 Vaslui și la Liceul Teoretic „Emil Racoviță” Vaslui.
  • Șapte activități pe linia prevenirii faptelor antisociale specifice, la: Liceul Tehnologic „Ghenuță Coman” Murgeni, Primăria Comunei Ștefan cel Mare, Primăria Comunei Bălteni, mai unități comerciale din județul Vaslui și la manifestările desfășurate cu ocazia Zilei Tineretului în Municipiul Vaslui.

La aceste întâlniri au fost desfășurate activități informative destinate elevilor și cadrelor didactice. La sediile primăriilor sus-menționate au fost distribuite și afișate, la loc vizibil, materiale preventive. Totodată, au fost discutate aspecte legate de implicarea în prevenirea situațiilor în care putem deveni victime sau autori ale unor infracțiuni.

Cu ocazia Zilei Tineretului, activitățile preventive au fost realizate în parteneriat cu Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vaslui. Participanții la eveniment au testat ochelarii antidrog si antialcool, fiind informați totodată asupra consecințelor și riscurilor asociate traficului și consumului de substanțe interzise.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email
Adrian Preda
Author: Adrian Preda

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.